Kodėl net ir mažam verslui reikalinga interneto svetainė?

Kodėl net ir mažam verslui reikalinga interneto svetainė?

Šiandien interneto platybėse galime rasti daug ko, nuo visiems gerai žinomo prekės ženklo iki niekam nežinomo gyvūnų mylėtojų forumo. Nors internete svetainės egzistuoja jau daugiau nei 25 metus, tačiau mažieji verslai vis dar lėtai jungiasi prie šių gretų.

Galime pasidžiaugti, kad mažų įmonių, turinčių profesionales interneto svetaines, skaičius kasmet vis auga. Tačiau nepakankamai greitai, nes daugybe verslo sričių vis dar nesiryžta save parodyti internete.

Internete galima rasti daugybe tyrimų, kurie sako, kad mažųjų verslų savininkai teigia, kad internete svetainės negali turėti, nes jiems trūksta laiko, įgūdžių ar pinigų svetainės kūrimui. Taip pat daugelis teigia, kad jiems interneto svetainė nereikalinga, nes jie naudojasi socialinėmis medijomis.

Būtent todėl ir bandysime paaiškinti, kodėl mažasis verslas turėtų turėti internete svetainę. Ir jei esate tokio verslo atstovas, šis straipsnis būtent jums.

Profesionali svetainė atitinka klientų lūkesčius

Šiais laikas, labiau nei bet kada anksčiau, klientai tikisi, kad internete galės surasti viską, įskaitant ir informaciją apie jūsų įmonę. Faktas yra tas, kad prieš pirkdami, klientai visada ieško informacijos internete, net jei ir planuoja daiktą įsigyti atvažiavę į parduotuvę. Jei neturite tinklalapio, siunčiate pranešimą, kad jūsų verslas įstrigo tamsoje ar kad nenorite pritraukti naujų klientų – nei vienas iš šių pranešimų nėra tas, kurį norėtumėte siųsti savo klientui.

Klientams nereikia sudėtingai sukurto puslapio. Jiems tereikia puslapio, į kurį atėję galėtų matyti pagrindinę informaciją apie jus ir jūsų teikiamas paslaugas ar produktus. Vien kelių puslapių svetainė yra daugiau nei pakankamai jei ji paprasta naudoti ir joje yra pagrindinė, aktualiausia informacija.

Galite valdyti informaciją ir prekės ženklą

Vartotojo apžvalgos ir komentarai yra puikūs, tačiau ar neturėtumėte galutinai pasakyti, kokia informacija apie jūsų įmonę turėtų būti pateikiama visuomenei? Turėdami savo įmonės svetainę iš karto sukuriate oficialų buvimą internete, kad nereikėtų priklausyti nuo kitų, kalbančių už jus. Ir jūs galite padaryti ją taip, kaip norite, turėdami savo logotipą, spalvas ir šriftus.

Svetainė yra labiau prieinama nei tradicinė reklama

Daugelis mažų įmonių pasikliauja skelbimais ir įrašais, kad galėtų save parodyti kitiems. Nesakome, kad reikia to atsisakyti, bet ar perkant skelbimą vis mažėjančiame ir vis brangesniame kataloge yra geriausia lėšų panaudojimo priemonė? Svetainės kūrimo ir priežiūros išlaidos kasmet mažėja ir funkcionalumas yra kur kas platesnis.

Svetainę lengviau atnaujinti

Jei prieš keletą metų išbandėte svetainę, galbūt iš patirties turėsite keletą blogų prisiminimų. Tikriausiai prireikė mėnesių ar metų, kol kūrėjas jį sukūrė, tada negalėjote patys atlikti pakeitimų.

Šiandien yra gausu įrankių bei turinio valdymo sistemų, kurias nesudėtinga administruoti ar atlikti pakeitimus. Svetainių kūrėjai pateikia išsamius apmokymus, todėl naudotis sukurta svetaine yra paprasčiau nei bet kada.

Nepamirškime ir mobiliųjų įrenginių, be kurių turbūt nei vienas neįsivaizduojame savo gyvenimo. Naujausios technologijos automatiškai pritaiko puslapio dizainą mobiliesiems įrenginiams, todėl šios dalies administravimui nereikės papildomai gaišti savo brangaus laiko.

Galite rasti esamus ir potencialius klientus

Esami bei potencialūs klientai ne tik gali pamatyti jūsų svetainę, bet ir joje gali bendrauti su jumis. Naudodamiesi el. paštu, kontaktinėmis formomis, svečių knygomis ir pokalbių programomis galite kalbėtis su klientais iš kitos pasaulio pusės, gauti atsiliepimų apie savo naujus produktus ir paslaugas ar net siųsti užsakymus tūkstančių mylių atstumu. Žmonės į jūsų svetainę gali ateiti iš visų skirtingų vietų, naudodamiesi paieškos sistemomis ar net navigacijos žemėlapiais.

Interneto svetainė visiems verslo žaidėjams sudaro vienodas sąlygas

Nors biudžetai ir projekto apimtys skiriasi, nėra jokio skirtumo tarp didelio verslo turinčio 500 darbuotojų tinklalapio ir laisvai samdomo darbuotojo, dirbančio iš namų. Švari ir profesionaliai atrodanti svetainė visiškai išlygina žaidimo sąlygas, nes jūs galite pateikti save ir savo kompaniją bet kokiu būdu. Jei jūsų įmonė gali padėti patenkinti kliento poreikius, kodėl jie turi žinoti, ar jūsų komandoje yra 3 žmonės, ar 300 darbuotojų?

Ar mano verslui reikalinga svetainė, jei esu socialinėje erdvėje?

Daugybė verslo savininkų mano, kad jų verslui pakanka turėti socialinę mediją. Tačiau yra keletas šios strategijos problemų. Pirma, jūs visada būsite priklausomas nuo pasirinktos socialinės žiniasklaidos platformos. Keičiasi algoritmai, keičiasi taisyklės ir tai, kas veikia vieną dieną, gali neveikti po kelių savaičių. Jei turite svetainę, ji priklauso jums, o jūs kontroliuojate turinį ir pranešimą. Viena iš priežasčių, kodėl pradėjote savo verslą, yra ta, kad jūs nenorite lankstytis kitų žmonių kuriamoms taisyklėms.

Tendencijos taip pat keičiasi. Jei jūsų klientai šiandien lankosi „Facebook“ ar „Twitter“, jie gali būti „Snapchat“ arba naujoje platformoje, apie kurią rytoj nė vienas iš mūsų net negirdėjome. Žmonėms pereinant nuo vieno įrankio prie kito jūsų svetainė veikia kaip inkaras. Nesvarbu, kokią platformą renkasi klientai, jie visada gali rasti jūsų svetainę toje pačioje vietoje, prieinamoje visiems.

 

Taigi, visiems verslams reikia interneto svetainės. Šiuolaikiniame pasaulyje interneto svetainės kūrimas yra labai svarbus. Apklausus mažus verslus, beveik visi teigė, kad iki metų pabaigos ketina turėti interneto svetainę. Ar tu priklausai šiai grupei? Padarykite tai realybe šiandien ir užsisakykite savo svetainę pas mus!