Ką verta žinoti prieš kuriant e. parduotuvę

Ką verta žinoti prieš kuriant e. parduotuvę

Per pastaruosius kelerius metus e. prekyba pakeitė tai, kaip žmonės perka ir parduoda internetu. Internetinė prekyba tapo lengvu ir greitu būdu apsipirkti.

Tiesą sakant, internetinės parduotuvės tapo tokios populiarios, kad daugelis parduotuvių parduoda tik internetu ir net neturi jokios fizinės prekybos vietos. Tai galima lengvai suprasti, juk e. parduotuvė klientus gali pasiekti iš bet kurios pasaulio vietos, apsipirkti internetu greita ir taupo žmonių laiką.

Elektroninė prekyba taip pat palengvina skaitmeninių laikmenų pirkimą, tokių kaip muzika bei filmai. Fizinio produkto nebuvimas dar labiau pagreitina pardavimą ir kas geriausia – nekainuoja jų siuntimas.

Daugybė elektroninės prekybos platformų gali pasiūlyti lengvai vykdyti akcijas, taip išlaikant klientą laimingą. Todėl elektroninė prekyba traukia ir siūlomomis nuolaidomis, lojalumo programomis, asortimento gausa bei pristatymo kainomis.

Galiausiai, nors internetinių pardavimų bumas taip pat atvėrė potencialų kelią sukčiavimui, svetainių kūrėjams pavyko tam atsilaikyti į priekį pasiūlant aukščiausią svetainių apsaugą ir mokėjimų saugumą, kad internetinė rinka būtų kuo saugesnė.

Pasaulyje yra daug elektroninių parduotuvių bei svetainės kūrimu užsiimančių įmonių, todėl labai svarbu suprasti, kokius darbus reikia nusidirbti prieš pradedant prekybą internetu.

Geriausi svetainių kūrėjai, prieš pradėdami kurti elektroninę parduotuvę atsižvelgia į daugybę faktorių ir randa tinkamiausius sprendimus atitinkančius kliento pageidavimus.

Dabar galima rasti daugybę platformų skirtų pardavinėti tiek fizinius tiek virtualius produktus. Egzistuoja daugybė įrankių, kurie supaprastina darbą su dizainu, kainų nustatymu, mokėjimo galimybėmis, rinkodaros įrankiais, ataskaitomis ir pan. Bet kaip išsirinkti tinkamiausią? Štai keletas patarimų, kokius kausimus sau reiktų užduoti ir pateikti puslapio kūrėjui, kad gautumėte labiausiai atitinkančią poreikius elektroninę parduotuvę:

  • Kokio dydžio jūsų asortimentas?
  • Kiek planuojate per mėnesį parduoti?
  • Kokias nuolaidas norėsite taikyti?
  • Ar reikalinga lojalumo programa?
  • Ar reikalingi saugaus mokėjimo būdai?
  • Ar reikalingos ataskaitos?
  • Kiek ir kokie bus pristatymo būdai?

Ne visos platformos gali įgyvendinti visus norus. O tos kurios negali, gali būti pritaikytos suprogramuojant naujus funkcionalumus, tačiau tai gali išauginti svetainės kūrimo kainą. Atsižvelgiant į visus aukščiau išvardintus klausimus ir atsakymus į juos įtakos tai, koks elektroninės parduotuvės sprendimas jums bus pasiūlytas, o tai įtakos ir pačios svetainės sėkmę.

Galiausiai rinkitės lengviausiai valdomą sistemą, kurioje lengvai galėsite vykdyti užsakymus, kurti akcijas bei kitaip teikti klientui džiaugsmo.

Gerai suprojektuota elektroninė parduotuvė turi būti paprasta, tačiau efektyvi.  Kuo mažiau laiko užtruksite administruodami savo puslapį, tuo daugiau laiko turėsite plėtoti savo verslą.